Skip to main content

Credit Agricole Atlantic Vendée

LOCATION : Nantes, France
PROGRAMME : BBC Effinergie building NF Commercial Building and HQE Process Certified Operation
AREA : 14,650 m²
CLIENT : Crédit Agricole Atlantique Vendée
PROJECT MANAGEMENT : Commissioned architect: AIA Associés Engineering and project economics: AIA Ingénierie Environmental expertise: AIA Studio Environnement MOE: AIA Management
DELIVERY : 2014
COST : €31 million excluding taxes

As part of its real estate renovation programme, the Caisse Régionale du Crédit Agricole Atlantique Vendée decided to reconstruct its headquarters in Nantes, using a High Environmental Quality process. The challenges of this rebuilding project appear both on an urban dimension, on a town and regional scale (as a shop window), as well as in a need to rebuild a strong spatial identity, capable of producing spaces for living interactivity which are welcoming to its occupants. A global and coherent project must therefore be defined for the entire site.

+ + + + +